Íjászkesztyű készítése

Moderátor: jacsasoft

jacsasoft
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2016.10.20. 01:34
Kapcsolat:

Íjászkesztyű készítése

Hozzászólás Szerző: jacsasoft »

Bevezetés
Az egész úgy kezdődött, hogy miután áttértem a hüvelykes oldásra, a kifutó vessző állandó jelleggel felsértette a hüvelykujjam 2. percének bütykét.
Vagy tartáshiba miatt, vagy a vessző hibájából, vagy az íj miatt, lényeg az hogy már pár lövés után is alaposan helyben hagyta a bütykömet a vessző.
Ezen okból kifolyólag határoztam el, hogy készítek egy kesztyű féle alkalmatosságot, amely hivatott lesz megvédeni a kezem a sérülésektől. (Na nem mintha zongorista kezem lenne, de akkor is... :) )

Tehát a lényeg: Az volt a terv, hogy egy praktikus, nem túl vastag, de mégis tartós, védelmet nyújtó alkalmatosság legyen. Azért kellett hogy vékony legyen, hogy a fogásba ne zavarjon, de mégis nyujtson védelmet, akár egy eltörő vessző ellen is.
Úgy oldottam meg, hogy a tenyér gyakorlatilag fedetlen, két keskeny bőrszalag kivételével ami a kesztyű felső és alsó részét összefogja, míg a fő védelem a csukló felső részén van, beleértve a hüvelykujj, a hüvelykpárna, és a mutatóujjat is.

A felhasznált bőr egy aránylag vékony, kb 1.5-2 mm vastag, puha, simulékony bőr. A tenyér részen, és a két ujj kivételével fedetlen a kéz, ezáltal
viselése kényelmes, fogásban nem gátol hiszen az ujjak szabadon vannak. Gyakorlatilag észre sem lehet venni ha a kézen van.

Részletes leírás úgy gondolom nem kell hozzá, a képek szerintem önmagukért beszélnek, de kérdésekre szívesen válaszolok.

Akkor most lássuk a képeket:

Itt a kiterített kezstyű látható, a fűzőlyukakkal. Felismerhetőek a hüvelykujj és a mutatóujj részei, valamint a hozzájuk tartozó fűzőlyuk:
A kesztyű és a hozzá tartozó fűző elemek, valamint a gomb amivel a csuklón rögzítjük:


Itt már össze van fűzve, felhúzásra kész állapotban.:


És így áll a kézen:

A nyomtatható szabásminta itt elérhető:https://drive.google.com/open?id=1aUPyZ ... zdRmMPRjT1Válasz küldése